lisajalmefors.blogg.se

En blogg som handlar om stort och smått. Mamma till fyra barn, varav tre med extra behov, har sina utmaningar. Mitt jobb är min fristad många gånger. Och jag tror att jag har ett av dom roligaste jobben som finns, om inte annat det mest udda.

Jag gissar att det

Publicerad 2017-12-22 10:46:50 i Livet,

kan verka som att jag är lat/nochalant. Det är inte mycket jag orkar göra just nu. Jag är glad att jag har den arbetsplats som jag har. Att mina kollegor har den tolerans som dom har, framförallt förståelse. Vi är en lite arbetsgrupp, en aning spretig sådan. Alla har någon form av bekymmer, stort som smått. Men det spelar ingen roll, för ett bekymmer är ett bekymmer oavsett vad det gäller. Det tar lika mycket energi ändå. 
MEN det finns en fördel med detta, och det är förståelsen för varandra. Empatin. Överseendet att det kanske inte är alla dagar vi är produktiva till max.
 
Personligen är jag trött (visserligen inget nytt), men igår var jag mer eller mindre tvungen att vara social. Mingla och umgås. Precis innan fick jag ett studiebesök från en extern enhet, som blivit bortglömd. Inga problem där och då, det löste sig! 
Men när jag kom hem från jobbet var jag helt slutkörd. Jag var inte alls med i matchen. 
 
På detta har jag ont i kroppen. Rusktigt ont i kroppen. Jag hopppas den håller över julhelgen, sedan kan den få kolapsa. Inte så mycket för att det är någon form av Julhysteri hemma hos oss, för det är det inte. Utan jag tänker rent praktiskt. Efter julhelgerna är det lättare att få hjälp. Vårdcentral, kiropraktor eller vad som nu kan behövas. 
Ledighetströttheten har redan smyga sig på, vilket absolut inte gör saken bättre. Långt ifrån. 
Är du mentalt trött så är det som att hjärnan försöker styra om tröttheten till något annat. Muskelvärk osv. För gör kroppen ont så blir det inte så mycket fokus på den mentala tröttheten. 
Flummigt?
Men självklart är det flummigt! Vad annars hade ni väntat er? Den mänskliga metala hälsan är flummig. Eftersom allt är baserat på känslor och intryck. Ett brutet ben är trots allt ett brutet ben. Det syns på en röntgen. Och det går att gipsa, sedan efter några veckor är det läkt.
 
Hjärnan funkar inte så. Det går inte att röntga den och konstatera att den är bruten..... Även om hjärnan är en mjukdel så funkar det inte med ultraljud eller MRT heller. 
 
Men nu ska jag ta min onda kropp och börja min ledighet på riktigt! Jag håller tummarna för att båda jag  och mina kollegor är på topp nästa år!

Om

Min profilbild

Lisa

Jag har gjort en massa konstiga saker i livet. Mitt liv är långt ifrån tråkigt. Jag har lite för mycket utmaningar, och lite för många uppförsbackar. Samtidigt som jag aldrig någonsin skulle vilja byta bort mitt liv med någon annan. Mitt jobb är milt sagt varierande. Allt från att sitta vid skriv bord till att hjälpa till... jag vet inte vad... Byta hjul på bilar, hämta bilar på verkstad, hämta besökare, hjälpa till vid polisen övningar. Det sistnämna är så galet givande och utmanande.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela