lisajalmefors.blogg.se

En blogg som handlar om stort och smått. Mamma till fyra barn, varav tre med extra behov, har sina utmaningar. Mitt jobb är min fristad många gånger. Och jag tror att jag har ett av dom roligaste jobben som finns, om inte annat det mest udda.

Jorrå jag lever.

Publicerad 2017-03-31 15:26:04 i Livet,

Tror jag....

Känslan när Gubben ringer och säger "Barnet har dragit från skolan. Dom vet inte vart hon är." Jag befinner mig i en bil och ska vara en stökig bilist i en övning med blivande Poliser. Då är det bara att ta ett djupt, djuuuupt andetag och fundera ut vad som blir bäst. Det gäller att bli systematisk. Finns inget annat, inget annat hjälper. Det enda som funkar är att vara lugn och vara systematisk. 
Men många tankar hinner ändå passera. Eller rättare sagt en tanke som får fäste och skenar iväg. Många scenarion hinner utspela sig på 5 min. Allt från påkörd till kidnappad, eller "bara" ligger skadad någonstans. Oavsett vad så blir stressen enorm. Men utåt sett så syns inget, endast ett lugn. Egentligen är jag mentalt lugn också, på ett sett. På något vis så målar jag upp det absolut värsta som kan hända, så att det i slutändan blir en bagatell. Nu är det aldrig en bagatell när ett barn försvinner på det sättet som hon gjorde. Men det blir ändå lite lättare att handskas med.
"Normalt sett hittar man anmälda försvunna barn i en radie av 1km från utgångspunkten." Ord som klingar fortfarande, ord som på faktiskt ger mig en liten trygghet. Kanske därför det är så lätt för mig att hålla lugnet.
 
Litet barn hittades ganska snabbt. Tack och lov. Hon hade gått iväg för att handla glass, något hon nekar till. "Den låg i frysen". DÅ kom ilskan. DÅ blev jag arg. Det var nog tur att hennes lärare också var där, för annars hade det nog blivit krig.
 
Så nu i skrivadets stund dricker jag te och käkar chokladbollar. Yapp ni läste rätt. Plural, inte singular. Jag är värd dessa två chokladbollar!
Men det jag egentligen är sugen på är mat. God mat. Massor med mat! En grillad köttbit med grillade grönsaker till, ungstekt potatis med timjan till. Yapp så är det! 

Om

Min profilbild

Lisa

Jag har gjort en massa konstiga saker i livet. Mitt liv är långt ifrån tråkigt. Jag har lite för mycket utmaningar, och lite för många uppförsbackar. Samtidigt som jag aldrig någonsin skulle vilja byta bort mitt liv med någon annan. Mitt jobb är milt sagt varierande. Allt från att sitta vid skriv bord till att hjälpa till... jag vet inte vad... Byta hjul på bilar, hämta bilar på verkstad, hämta besökare, hjälpa till vid polisen övningar. Det sistnämna är så galet givande och utmanande.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela