lisajalmefors.blogg.se

En blogg som handlar om stort och smått. Mamma till fyra barn, varav tre med extra behov, har sina utmaningar. Mitt jobb är min fristad många gånger. Och jag tror att jag har ett av dom roligaste jobben som finns, om inte annat det mest udda.

Ytterligare en helg har tagit slut

Publicerad 2020-11-22 12:54:00 i Livet, polisen,

Jag tillbringat helgen i vår huvudstad. Möjligt att det kan sticka i ögonen på vissa med tanken på pandemin vi har. Stockholm för mig är inte att gå i en massa butiker. Det är att vandra runt och titta på typ allt. Filosofera lite över livet. Sortera allt som snurrar i huvudet. 
Trots regnet igår vandrade jag runt i City. Det var ganska skönt på ett sätt, renande. 
 
Men jag insåg att jag borde åka hit oftare och bara vandra runt. Idag när vädret är fabulöst, så har jag en tung ryggsäck att bära på. Det inbjuder inte direkt till att promenera runt. Regnet igår hindrade mig från att fotografera, DET var lite synd. Men, men. 
Som tur är har jag inte speciellt långt in till Stockholm. 35 min med pendeltåg, långt ifrån något att gnällla över. Dessutom så kostera det inte en förmögenhet åka i den blåa avlånga metallgrejen.
 
Slutsattsen är att jag helt enkelt får åka in till stan igen, och tajma in lite schysst väder. Gamla Stan och Södermalm är målet. Då endast med en fotoväska. 
MEN jag behöver en ny fotoväska, för jag vill få plats med min fabulsöa dator också. Älskar min lilla dator, den är otroligt smidig att ta med sig. 
Jag har alltid förespråkat analog kalender. Men kanske att det är dags att prova en digital. Google verkar har en toppenkalender. Vi får se vad jag hittar på. Anledningen till min analoga är att jag tycker om att rita, och jag visualiserar väldigt mycket i min kalender. 
 
Kanske finns möjlighet för det i google också, jag vet inte. Det får bli en senare fundering. 
Sammanbiten? Jag? Näääääää....
 
Ny vecka är på ingång. Meningen är att det är en övningsvecka, men som sagt allt är uppskjutet. Så jag fortsätter med mitt i mitt "labb", funderar på att ta en dag och gå all in. Göra en riktigt grisig bottsplats. Kruxet är att jag inte kan fotografera det själv, så det blir till att hitta någon som är lika knäpp som jag. 
Nästa fråga är, vad jag ska hitta på. Typ av brottsplats a la Hollywood. Verklighets aspekten i detta kommer vara lika med noll. Rekvisita är inget problem, det finns både det ena och det andra att hitta på jobbet. Dessutom en fabulös rökmaskin för lite mer effekt. Förstår ni det fantastiska i det här? 
 
Drömmen när jag gick i skolan var faktiskt att bli polis. Av olika anledningar blev det inte så. Men tänkt vad ödet ändå valde för väg, att jag ändå skulle hamna inom Polismyndigheten. Det är ganska fantastiskt ändå. Uppenbarligen fanns det en mening med att säga upp mig från Menzies (ångrar inte en sekund), jag hade mina tvivel. Trode det skulle bli bättre som gränskontrollant, men Arlanda och jag var helt klart färdiga med varandra. Vi hade fått nog av varnandras sällskap. Och nu har jag ett galet varierande jobb. Och det händer saker i stort sätt hela tiden. Det är nog få jobb som är så utvecklande. Visserligen har jag valt att göra som jag gör. Jag skulle kunna sitta på en stol hela dagen och åstakomma typ ingenting. Boka in lite kurser och möten, inte så mycket mer. 
 
Men jag tror jag har hittat mitt spår, och KANSKE kanske att det går att fortsätta på den linjen som jag har hittat. Kan jag göra karriär utanför myndigheten? Vet inte. Skulle i så fall vara inom TV/film som statist ansvarig. Mja, varför inte? Värt att fundera på. 
 
Inspelning av TV serien Gåsmamman
 
Men i ärlighetens namn är det här roligare...... Faktiskt mer givande!
 
Många ser bilden ovan som någon form av lek/underhållning. Men då har dom inte varit med på en riktig övning. För det är så mycket som händer i hjärnan, det är så mycket tankeverksamhet som sker. Inte bara för deltagarna, utan även för skademarkörer/figuranter/gärningspersoner.
 
Och jag ska inte tjata mer om det. Men ni har valt att läsas min blogg, då får ni stå ut med att jag tjatar.
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Lisa

Jag har gjort en massa konstiga saker i livet. Mitt liv är långt ifrån tråkigt. Jag har lite för mycket utmaningar, och lite för många uppförsbackar. Samtidigt som jag aldrig någonsin skulle vilja byta bort mitt liv med någon annan. Mitt jobb är milt sagt varierande. Allt från att sitta vid skriv bord till att hjälpa till... jag vet inte vad... Byta hjul på bilar, hämta bilar på verkstad, hämta besökare, hjälpa till vid polisen övningar. Det sistnämna är så galet givande och utmanande.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela