lisajalmefors.blogg.se

En blogg som handlar om stort och smått. Mamma till fyra barn, varav tre med extra behov, har sina utmaningar. Mitt jobb är min fristad många gånger. Och jag tror att jag har ett av dom roligaste jobben som finns, om inte annat det mest udda.

Måste berätta om 3Sixty!!

Publicerad 2024-01-27 10:26:00 i Livet,

Vill först skriva att det inte är ett betalt sammarbete! 
 
Min fantastiska Gubbe bjöd ut mig på dejt. Jag var inte helt 100 på att åka, men samtidigt kände jag att vi måste komma iväg lite. Och vi kunde passa på när en nära vän till maken var här, fantastiska Charlie har bott hos oss en vecka. Dom kallar varandra bröder, så närmare vänner än så blir det inte. 
Farbror Charlie har hjälpt till att ha lite pejl här hemma, och kört Monster till skolan. Framför allt funnits tillgänglig för LillMonster. Så tacksam över det så jag kan inte sätta ord på det!
 
Ytterligare en stjärna har dykt upp, som också blivit en nära vän. Fredrik. 
Fredrik är kock. En galet duktig kock. Ska inte gå in på hans CV, men det är imponerande. Hur som haver: Nu jobbar han på ett ställe i Liljeholmen, 3Sixty Skybar. Det enda som räknas just nu, för det var dit vi var! 
 
Vilket häftigt ställe!!!
Resturangen/baren ligger på 25:e våningen. Dom har lyckats bygga upp en helt fantastisk känsla, på det är utsikten helt makalös!
Jag och Gubben fick dom bästa platserna, exklusiva platser. Vid köket!!
Köket ligger inte undangömt längst in, bakom något. Det lilla köket (för det är verkligen inte stort) ligger bakomen en bardisk. Gästerna kan se när kockarna jobbar. 
 
Vi tog ett varsit glas alkoholfri mousserat vin, så galet galet GALET gott! Vi provade även ett rött alkoholfritt vin, som också var sjukt gott. Personligen har jag aldrig varit någon större fantast av just rött vin, men detta var riktigt gott.
Varför alkoholfritt? Varför inte? 
Richard Juhlin - mousserat vitt
Domine De La prade - Rött vin
 
Maten då? Vart ska jag börja? 
Vällagad genomtänkt mat, vet inte annars hur jag ska beskriva det. Provad på rätter som jag förmodligen aldrig hade betsällt annars. Finns fördelar med att känna kocken, som dessutom är den gastronomiske ansvarige i köket. Han ställde fram maten, förklarade vad det var och vi åt. 
 
Trode inte det skulle vara full satt, men det var det. Många har redan hittat dit. Och jag förstår dom. 
 
Första parkett!
Fänkål
Servad med tomat, saffran, dill och frasig surdeg. 
Betor
Servad med en så mycket bättre variant av bearnise,
samt lök och körvel.
Tonfisk med miso, aubergine,shizo och sesam.
 
Majs
Serverad med svart vitlök, parmesan, tryffel och brynt smör
Givetvis blev det dessert också...
Panacotta.
Med kanderat äpple, egen gjord granola och lite havssalt.
Vi provade även Brioche med pistage gelato och hallon.
Jag älskar pistage, men panacottan var strået vassare!
 
Detta bara en liten del av allt vi fick provsmaka. 
Med tanke på min Gastric Bypass, så är jag förvånad över hur mycket jag kunde smaka. Men vi satt länge och åt, typ i två timmar. 
 
Om du läser det är här Fredrik: tack än en gång för den kulinariska upplevelsen. Den var mer än fabulös! Det blev en så perfekt galet bra avslutning på en riktig skitvecka. Jag och Gubben är så tacksamma över denna kväll! Du och ditt gäng är fantastiska!

Hoppas vi får/kan komma tillbaka i sommar när det är ljust ute, så vi kan njuta av utsikten lite mer!
 
Tack älskade Gubbe för att du fick med mig ut!

Om

Min profilbild

Lisa

Jag har gjort en massa konstiga saker i livet. Mitt liv är långt ifrån tråkigt. Jag har lite för mycket utmaningar, och lite för många uppförsbackar. Samtidigt som jag aldrig någonsin skulle vilja byta bort mitt liv med någon annan. Mitt jobb är milt sagt varierande. Allt från att sitta vid skriv bord till att hjälpa till... jag vet inte vad... Byta hjul på bilar, hämta bilar på verkstad, hämta besökare, hjälpa till vid polisen övningar. Det sistnämna är så galet givande och utmanande.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela