lisajalmefors.blogg.se

En blogg som handlar om stort och smått. Mamma till fyra barn, varav tre med extra behov, har sina utmaningar. Mitt jobb är min fristad många gånger. Och jag tror att jag har ett av dom roligaste jobben som finns, om inte annat det mest udda.

Året som varit, året som kommer!

Publicerad 2022-12-31 12:41:07 i Livet,

Dom flesta som läser här har vid det här laget förstått att det är lite lagom turbulent hemma hos oss. Och det har varit tufft. Men jag tror att det här året ändå har varit en av dom lättare, tack och lov. Ändå tar det en massa energi. Kruxet är att det som tar energi är allt det som pågår parallellt, alla instanser som ska involveras. För att inte tala om alla möten på skolan, som jag själv känner att det inte ger något. 
 
Skolan är i mina ögon väldigt hårt styrt av alla dessa politker som vi har. Dvs att kraven blir högre och högre på våra barn/ungdommar. Inte konstigt att vi får mer och mer problem i alla möjliga former med våra barn. Allt från att dom hamnar snett pga att dom känner sig dumma och ger upp på skolan, till mental ohälsa som kommer från dom höga kraven som ställs och kan upprätthållas. 
 
Skolan borde få större mandat till att bestämma över elevernas skolgång, det ska inte behöva gå via kommunen som inte känner eleverna. Kommunen vet inte ens vad det är för elever som går på respektive skola.
 
Sedan finns det givetvis andra faktorer som spelar in också, självklart. Men för just vår del är det skolan som har en stor roll i det hela. 
 
Det har varit ett spännande år, där jag fått vara med om mycket. Inte så mycket utmaning i det hela. Men det har ändå varit givande och kul. 
 
Jag vill så mycket mer. Men har inte riktigt orkat, dessutom har jag blivit lite motarbetad från lite oväntat men väntat håll.... Men jag hoppas att 2023 ger mig möjligheten att utvecklas. Det är lite på gång, så vi får se vad som händer. Lite olika möjlihgeter som väntar, ingen aning om vilken väg livet väljer. Jag sitter lugnt i båten och väntar.  
 
En hobby som ersatt hästarna har jag inte hittat. Vilket jag saknar. Gemenskapen, tillhörighet och den sociala biten. Den är så otroligt viktig att umgås. Inte bara i familjen, utan även ha en social vänskapskrets där det finns utrymme för att prata om allt mellan och jord. 
Trots det har jag medvetet och omedvetet tagit avstånd från vänner. Riktigt korkat, att sitta hemma och glo på TV gör inte saken direkt bättre för det mentala. Men jag är inte så smart alla gånger. Tror att även detta kommer att bli bättre! Jag har en plan... tror jag! 
 
2022 har varit ett intressant år, men jag tror att 2023 kommer bli så mycket bättre! Det kommer bli fabulöst bra!!! Oavsett vart min väg leder.
 
Sagobokens Bombur hälsar att det är riktigt kul att få gå lös och undersöka omgivningarna!
 
Trots att han inte har någon man eller panlugg kvar, så ser han lite ut om som en John Bauer ponny.
Jag hoppas på att det växer ut igen, och blir lika lång som han hade innan. 
Vårat busfrö som fyller 6 år nästa år! Han är en stor pojke nu, så  nu är det verkligen hög tid att börja utbilda honom.
Bombur när han var några dagar gammal.
 

Om

Min profilbild

Lisa

Jag har gjort en massa konstiga saker i livet. Mitt liv är långt ifrån tråkigt. Jag har lite för mycket utmaningar, och lite för många uppförsbackar. Samtidigt som jag aldrig någonsin skulle vilja byta bort mitt liv med någon annan. Mitt jobb är milt sagt varierande. Allt från att sitta vid skriv bord till att hjälpa till... jag vet inte vad... Byta hjul på bilar, hämta bilar på verkstad, hämta besökare, hjälpa till vid polisen övningar. Det sistnämna är så galet givande och utmanande.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela