lisajalmefors.blogg.se

En blogg som handlar om stort och smått. Mamma till fyra barn, varav tre med extra behov, har sina utmaningar. Mitt jobb är min fristad många gånger. Och jag tror att jag har ett av dom roligaste jobben som finns, om inte annat det mest udda.

Söndag morgon

Publicerad 2022-03-27 09:41:12 i Livet,

Lyssnar på musik och äter frukost, ensam. Perfekt start på dagen. 
Tanken igår var att jag skulle hinna med massor. Men så blev inte riktigt fallet. Tror jag gjorde 5% av det jag planerat. Mitt bekymmer är att det kommer 14 andra saker emellan, så det jag VERKLIGEN behöver göra hamnar sist. Med andra ord, det blir inte gjort.
 
Inget att gråta över. 
 
Samtidigt som jag kan bli lite irriterad på mig själv. Men det är min stora svaghet, att prioritera saker. Tror jag.
Misstänker att jag kan upplevas som kaotisk och ofokuserad. Kanske lite lat. Ingen aning. Utan jag är den jag är, och jag gör så gott jag kan för att jobba på mina brister.
 
På detta ska jag erkänna att det just nu finns en ovilja också att göra vissa saker. En otäck känsla av "Vad spelar det för roll?" och "Det är ingen ide?". Vet inte varför, men det är lite så det känns. 
I en perfekt värld hade jag endast tillbringat tiden till att göra det som är roligt. Livet funkar inte så. 
Många gånger kan det vara för att kunskapen brister, och jag inte vet hur jag ska komma vidare. Självklart kan jag be om hjälp, vilket jag gör. Några få tillfällen så får jag inte hjälp, utan kan få "Men det där löser du." Nej jag gör inte det, om jag hade gjort det så hade jag inte behövt be om hjälp. Eller?
 
Allt detta leder till att jag sätter mig själv i en ond cirkel. Och den enda som kan bryta den cirkeln är jag själv. Någonting är det som gör att jag inte gör det. Brist på energi? Vilja? Lust? 
Vips är jag tillbaka i den onda cirkeln. 
 
Vad gör jag för att ändra på evighets loopen?


 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Lisa

Jag har gjort en massa konstiga saker i livet. Mitt liv är långt ifrån tråkigt. Jag har lite för mycket utmaningar, och lite för många uppförsbackar. Samtidigt som jag aldrig någonsin skulle vilja byta bort mitt liv med någon annan. Mitt jobb är milt sagt varierande. Allt från att sitta vid skriv bord till att hjälpa till... jag vet inte vad... Byta hjul på bilar, hämta bilar på verkstad, hämta besökare, hjälpa till vid polisen övningar. Det sistnämna är så galet givande och utmanande.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela