lisajalmefors.blogg.se

En blogg som handlar om stort och smått. Mamma till fyra barn, varav tre med extra behov, har sina utmaningar. Mitt jobb är min fristad många gånger. Och jag tror att jag har ett av dom roligaste jobben som finns, om inte annat det mest udda.

Det är nog dags

Publicerad 2022-02-25 16:10:27 i Livet,

 
 att börja fundera på nästa steg i livet. Jag börjar bli rastlös, för jag känner att jag inte har några utvecklings möjligheter där jag är idag. Jag står i samma ruta och stampar, det händer ingenting. Absolut har jag kul med alla mina projekt som jag har. Tyvärr generar det inget i plånboken. 
 
Alltså, det är dags att ta nästa steg i livet. Frågan är vart. I vilken form. Vad jag vill. Att byta bara för bytandets skull är aldrig en bra ide. Tanken är faktiskt att jag ska vinna lite på det. Dels högre lön, men även utvecklingsmöjligheter. 
 
Jag är 45. Jag har MÅNGA år kvar till pensionen. Att stå still på samma ruta är inte ett bra val. Jag har för många går kvar i arbetslivet.
KRUXET är att jag tyvärr, som kvinna, passerat "bäst före datumet". Intressant fenomen det där. Som kvinna ska man helst vara 25år, ha många års erfarenhet i arbetslivet, högskoleutbildning och ingen familj. Så oddsen är inte på min sida. 
 
Jag har bara haft min nuvarande tjänst i 5 år. Men jag känner redan bitterheten komma. Bara det i sig är ett tecken på att göra något åt saken. Att bita ihop funkar ett tag, men det kommer alltid till en punkt där det är dags att faktiskt göra ett val. 
 
Har jag pratat med någon om detta? Nopp. Faktiskt inte. Detta är något som har fått mogna fram under en tid. Tyvärr är det ett par stycken som kommer att bli besvikna, vilket är supermega trist. Men dom kommer klara sig alldeles utmärkt utan mig. Mina kunskaper må vara udda, men världen går inte under utan dom. Även om jag gärna vill tror det. 
 
Men vad finns det ute i världen för en gift 45 årig kvinna, mamma till fyra. Bra fråga, en mycket bra fråga. För jag vill jobba med något udda. Inte sitta på kontor, för där skulle jag ruttna bort. Reception går också bort. Varför? Vet inte. Det bara inte känns som jag. 
 
Hur som haver måste jag se över mitt CV. Kanske lyxa till det med en ny bild på mig själv. 
 
Eller så har jag tänkt om när helgen är slut och inser att, naaaaaaa jag blir kvar här ett tag till.
 

Om

Min profilbild

Lisa

Jag har gjort en massa konstiga saker i livet. Mitt liv är långt ifrån tråkigt. Jag har lite för mycket utmaningar, och lite för många uppförsbackar. Samtidigt som jag aldrig någonsin skulle vilja byta bort mitt liv med någon annan. Mitt jobb är milt sagt varierande. Allt från att sitta vid skriv bord till att hjälpa till... jag vet inte vad... Byta hjul på bilar, hämta bilar på verkstad, hämta besökare, hjälpa till vid polisen övningar. Det sistnämna är så galet givande och utmanande.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela