lisajalmefors.blogg.se

En blogg som handlar om stort och smått. Mamma till fyra barn, varav tre med extra behov, har sina utmaningar. Mitt jobb är min fristad många gånger. Och jag tror att jag har ett av dom roligaste jobben som finns, om inte annat det mest udda.

A man called Otto

Publicerad 2023-01-15 21:49:00 i Livet,

Har varit på bio med min knasiga Gubbe. Vi hade en liten micro semester, vilket inte var helt fel. Middag, bio, bo på hotell och promenera runt. 
 
Vi bestämde oss för att se "A man called Otto", som är en amerikansk verision av "En man som heter Ove". Jag tror inte att någon har ungått den filmen. 
Jag har varit galet nyfiken på den filmen länge, lite taggad för den faktiskt. Tom Hanks tillhör en av mina favoritskådespelare. Han har ett brett spektra i sina roller. 

Jag kom ihåg när jag läste boken. Hade näsan i boken i stort sett hela tiden när jag var i London. Satt på gräsmattan vid Westminister Abbey och läste. Det var en bok som verkligen fångade mig. 
När filmen kom med Rolf Lassgård var det givet att jag skulle se den. Både jag och Gubben föll för filmen. Redan då tyckte jag att filmen följde boken riktigt bra, man hade inte gjort om för mycket för att kunna göra en bra film. 
För att inte tala om rollbesättningen, den var så klockren! Lassgård var inte den enda som var storslagen. Bahar Pars är lysande som den gravida nyinflyttade grannen.
 
Självklart var jag lite skeptisk till den amerikanska varianten. Men Tom Hanks gör rollen nästan lika bra som Lassgård. Tom är en aning mjukare (?) än Lassgård. Inte riktigt lika bitter på livet. 
 
Givetvis måste filmen anpassas för att passa för den amerikanska publiken. Och jag tycker ändå att man lyckats hålla sig till orginalet. Allt finns. Höggravid granne med en knasboll till man, katten, den lite smått överviktiga killen som med otröttligt försöker bli av med några kilon, clownen på sjukhuset, hela grundkonceptet är med. 
Istället för Parvanhe heter grannen Marisol, men hon har samma sköna energi. Det är några andra mindre förändringar också, men jag går inte in på dom för det är inte relevant. 
 
Det finns även en skön flört till Sverige. Semlor. På ett konditori.
 
Tyckte ni om orginalet, som kommer ni med största sannoliket att gilla Otto. 
Tom Hanks och hans fru Rita Wilson, som har regiserat filmen, har gjort det med varsamhet. I mitt tycke är det en fin hyllning till Ove. 
Har ni möjlighet, se Otto. Om Ove har fångat era hjärtan, tror jag att Otto kommer göra detsamma!
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Lisa

Jag har gjort en massa konstiga saker i livet. Mitt liv är långt ifrån tråkigt. Jag har lite för mycket utmaningar, och lite för många uppförsbackar. Samtidigt som jag aldrig någonsin skulle vilja byta bort mitt liv med någon annan. Mitt jobb är milt sagt varierande. Allt från att sitta vid skriv bord till att hjälpa till... jag vet inte vad... Byta hjul på bilar, hämta bilar på verkstad, hämta besökare, hjälpa till vid polisen övningar. Det sistnämna är så galet givande och utmanande.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela